Wecovi

Directeur Wecovi benoemd tot Prins Poets de Eerste

Prins Poets


ZWOLLE – Directeur van een bedrijf in schoonmaakartikelen én carnavalsprins. Het overkwam Hans Paul Visscher, eigenaar van Wecovi, dat schoonmaakartikelen importeert en fabriceert. Visscher werd op 11.11.11 in Zwolle tot Prins carnaval  gepresenteerd en benoemde naast zich twee ‘schone adjudanten’: Jacco Vonhof van schoonmaakbedrijf Novon en Marcel van Amen van schoonmaakgroothandel Ewepo. Een ondernemend trio, dat de gelegenheid aangrijpt om bijzonder schone activiteiten te organiseren voor de stad.

Prins Poets de Eerste, Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk, zo luidt de volledige titel van Wecovi-directeur Hans Paul Visscher. De stad Zwolle gaat gedurende het carnaval door het leven als Sassendonk. Als kersverse prins van de oudste carnavalsvereniging van de stad, De Eileuvers, is Visscher ook direct Stadsprins van Sassendonk. “Dat betekent dat wij (een Prins spreekt slechts in de wij vorm) het carnaval in Zwolle aanvoeren en dat wij tijdens carnaval de sleutel van de stad overhandigd krijgen van de Burgemeester, Henk Jan Meijer. Dan zijn wij vier dagen lang symbolisch de baas van de stad.”

Grote eer
“Een grote eer”, noemt Visscher zijn benoeming, zeker omdat Sassendonk haar 55-jarig jubileum viert. “Wij zijn daarmee ook nog eens de vierde jubileumprins in de Sassendonkse historie.” Nog bijzonderder is het driemanschap dat Visscher vormt met zijn twee adjudanten, Spik en Span. “Je kiest als prins je adjudanten zelf. Ik ben al jarenlang bevriend met Jacco Vonhof van Novon en Marcel van Amen van Ewepo. Ook zakelijk werken we nauw samen. Gedrieën vertegenwoordigen wij de hele bedrijfskolom.” Het trio kreeg, al brainstormend over hun ‘regeringsfunctie’, bijzondere ideeën. “Wij kunnen alleen maar denken in schoon, schoner, schoonst. Dus het thema is onvermijdelijk”, lacht Visscher. “Wij gaan ons dan ook gedurende onze regeerperiode inzetten voor een schoon Zwolle.” 

Crowd Sourcing
Geënt op een actie in Estonië waar met hulp van sociale media en duizenden vrijwilligers in een paar uur tijd zwaar vervuilde delen van het land werden schoongemaakt, Crowd Sourcing heet dat in moderne taal, wil Prins Poets de burgers van Zwolle inzetten voor een nette stad. “Zwolle is natuurlijk niet heel vies, maar ook deze stad heeft plekken waar wel eens de handen uit de mouwen gestoken mogen worden”, aldus Visscher. “We hebben sinds onze installatie al honderden volgers gekregen via de sociale media Twitter en Facebook. We hopen dan ook via die weg de Zwollenaren te mobiliseren om vervuilde plaatsen in de stad aan te pakken. Dat zou toch een mooie nalatenschap zijn?” 

Meer over Prins Poets op zijn website: www.prinspoets.nl

Prins Poets, Spik en Span
Meer nieuws
Wecovi doneert nieuw linnengoed aan Ronald Mc Donaldhuis Zwolle Lees verder...
CEO Glit adviseert Wecoline pads by Americo Lees verder...
Ronald McDonald Business Breakfast Club @ Wecovi Lees verder...
Ambassadeur Bondsrepubliek Duitsland maakt kennis met Wecovi Lees verder...
Wecovi ISO-gecertificeerd! Lees verder...
Wecovi viert 40-jarig jubileum Lees verder...
Groene vloerpad verovert markt Lees verder...
Wecovi biedt jongeren nieuwe kans op arbeidsmarkt Lees verder...
Wecovi komt met vloerpads uit gerecyclede petflessen op juiste moment Lees verder...
Breed assortiment vloerpads in eigen huis geproduceerd Lees verder...